Skapa en vägg med posters

En poster-vägg blir en snygg inredningsdetalj i ditt hem - det vill säga en vägg fylld med snygga och välkomponerade bilder, prints eller fotokonst. Det finns många återförsäljare som har ett brett utbud så välj motiv som du tycker om för att göra din poster-vägg mer personlig. Vad ska du då tänka på när du planerar din fotovägg? När du väljer ut dina motiv är det bra att ha färgskalor, typ av bild och storlek på postern i åtanke.

Placeringen

Din poster-vägg ska passa med resten av din inredning och färgerna kan gärna matcha färgerna på möbler och textilier. Det är alltid bra att göra en skiss av hur du vill att din vägg ska se ut och ta mått av vägg innan du köper dina posters. Det finns många sätt att placera dina posters på, välj det som passar bäst på din tilltänkta vägg. Ett bra tips är dock att tänka på raka linjer för att det ska bli snyggt.

Personlig inredningsdetalj.

Poster-väggen blir en riktigt personlig inredningsdetalj eftersom du själv väljer färgskalor, typ av bilder och motiv och placerar dem enligt just ditt tycke och smak. Du kan också kombinera din poster-vägg med andra inredningsföremål som du kan sätta upp på väggen - exempelvis speglar eller en hängande vas.