Populära inredningsstilar

Om inspirationen tryter eller om du har svårt att få en enhetlig inredning i hemmet, kan det vara bra att lära sig lite mer om olika inredningsstilar. Om du hittar en stil som du gillar kan du använda dess former, material och färger för att föra ihop alla rum i hemmet och skapa en röd tråd. 

New England

Den här stilen fokuserar på havet, stranden och båtlivet. Det är en stil som kommer från övre medelklassen med mjuka toner av beige, blått, grått och vitt. Titta man in i en shop som fokuserar på New England inredning ser man också många tryck som hänvisar till havet och det marina livet: ankare, båtar, hamnnamn och himmlen finns med i flera varianter. Materialmässigt använder sig inredningsstilen trä, glas och rotting. Dina vackra rottingmöbler på balkongen kan alltså flytta in och bli sköna lässtolar!

Shabby Chic

Stilen har varit populär sedan sean 80-talet men det är under de senaste 5-10 åren som den tagit Sverige med storm. Tanken är att man ska återanvända äldre möbler och fokusera på mer naturliga materialval. Man återvänder till lantlivet och romantiserar gårdslivet från tidigt 1900-talt till 1950-talet. Bomull, linne, ull och trä är vanligt förekommande. Man ser mycket vitt i stilen, och alla målade ytor ska gärna vara lite skamfilade och se välanvända ut. Andra färger kan vara trärent, matta och ljusa blåtoner och även rosa nyanser. Äldre motiv och tryck passar utmärkt på tavlor och tyger. 

Indisk 

Man behöver bara gå in på Indiska för att få en stor dos indisk inspiration. Det härliga med stilen är den är murrig samtidigt som det finns många klara och starka färger. Kombinera mörklila och mörkröda väggar med starkt turkosa gardiner eller en knallila soffa! Det ska vara väldigt dekorativt med pärlor, spets, snirkliga mönster och tryck som avbildar hinduiska gudar och dess kultur. Material går i sammet, mörkt trä, gjutjärn och färgat glas.