Öka myskänslan i sovrummet

Vi förtjänar alla att vara bekväm och känna oss lugn i sovrummet. Men detta är inget som kommer per automatik bara för att sängen står i rummet. Inredningen kan vara en stor del av detta och det finns många tips som kan öka myskänslan i sovrummet.

Mörka och varma toner

Färgschemat i sovrummet får så klart vara precis vad man önskar. Men är man uttryckligen efter mysfaktorn skapar man detta enklare med mörka och varma toner, som röd, brun, grön och orange. Det behöver självklart inte utgöra alla färgerna i rummet. Men med åtminstone mer varma toner än kalla kan man göra en stor skillnad.

Hotellkänsla

Hotellinredning en ofta i en klass för sig och något man absolut kan hämta inspiration från. Hotellrum är designade för att vara sovrum med det där lilla extra som verkligen skapar en rum man kan sitta och bara ta det lugnt i. Inrednings knep de använder inkluderar bland annat långt böljande gardiner och heltäckningsmattor.

Mer textiler

Textiler hjälper till att skapa mjukare och mer ombonad känsla i sovrummet. Vilket både ofta leder till högre mysfaktor. Sängkläderna är ju en självklarhet för alla sovrum, men i större rum räcker de ofta inte till. Men med lite mer mattor, kanske en härlig fåtölj och några filtar eller kuddar kan man komma långt. Man kan till och med överväga att sätta upp något snyggt tygstycke på väggen som dekoration.

Växter

Lite grönt kan också göra sitt när det kommer till mysfaktorn i sovrummet. Som inredning för det in lite grönt och levande i rummet. Men beroende på vad man väljer kan man även få lite lugnande dofter som hjälper till de också.