Minimalistiskt boende

Det finns personer som tycker om att ha ett minimalistiskt boende. De har inte behovet att ha stora bostäder utan kan tänka sig att bo betydligt mindre och då också ha mindre saker omkring sig.

Att minimera sina prylar innebär att det blir mycket enklare om man planerar att flytta. Vanligtvis så kanske vi har en förmåga att skaffa oss för mycket saker som bara står i ett förråd. Nu kanske man inte väljer att flytta in i en studentlägenhet. Men man kan dock tänka sig att skaffa sig en betydligt mindre lägenhet för att kunna leva mer minimalistiskt. Den är betydligt enklare att inreda ett studentboende än en fullt stor lägenhet.

Det kan också vara så att barnen flyttat ut och huset eller lägenheten har allt för många rum som aldrig används. Då kan det vara skönare att flytta till något mindre. Innan flytt så kan ni anordna loppis hemmavid där ni kan sälja bort allt som ni inte vill ha kvar. Vet ni vilken typ av lägenhet eller hus som väntar er så kanske vissa möbler är för stora för detta och ni behöver köpa något mindre.