Inreda med tyg

Genom att använda textilier kan man förändra ett rum på många sätt. Med hjälp av olika arrangemang med färger och uppsättningar, kan ett rum förändras och upplevas trivsammare. Lita på den egna känslan och vad du själv tycker är fint, så kan du inte misslyckas.

I vardagsrummet är det både billigt och enkelt att förändra känslan genom att byta ut kuddfodral och plädar till exempel. För att skapa en enhetlig känsla i ett rum, är det bra att ta upp färger på tre ställen, som till exempel på lampan, gardinen och kudden.

I badrummet är det snyggt att färgkoordinera både handdukar, eventuell matta på golvet och glöm inte att plocka upp färgen detaljer som tvålen till exempel. Tänk också på att det kan bli för mycket av det goda, om du gör överstyr med koordination av färg.

Många väljer att dekorera extra vid högtider som till exempel jul, påsk och midsommar. Det vanligaste är att byta gardiner och dukar, till textilier med typiska färger. Här är kuddfodral ett bra komplement, då det är enkelt att byta ut och du behöver inte så mycket extra utrymme att förvara de andra fodralen. Plädar och mattor kan också med fördel bytas ut och förstärka känslan lite extra. Högtider är de perioder på året då man faktiskt får lov att gå överstyr.