Inreda med begränsad budget

Att planera och inreda sitt hem är något som de flesta tycker är roligt. Nya ljuskällor, textilier, växter, möbler och annat ger rummet en helt ny karaktär men många gånger går den befintliga inredningen att återbruka men på ett nytt sätt. Ibland är planerna stora och plånboken tunn, men det går att inreda med en liten budget.

Hitta rean online

Genom att kika i inredningstidningar kan man få tips och en känsla för hur man vill ha det. kolla runt på nätet för att se om de butiker som säljer inredningsdetaljer har någon form av rea på sin sajt. Det går att hitta produkter till bra priser hos många av de e-handlare som finns idag. Då kan du köpa kvalitétsprodukter till ett mycket lägre pris än tidigare.

Skapa något själv

Var inte rädd för att sno idéer och gör något eget av det. Med lite färg kan en gammal stol bli personlig och passa in i ditt hem. Detta gäller även dina befintliga möbler som på detta vis kan kännas ny.

Genom att möblera om och byta plats på detaljer kan man på ett simpelt sätt få rummet som nytt. Använd neutrala färger som grund och sätt färg och variera med gardiner, kuddar, prydnadssaker ock så vidare.

Vill man ha något nytt och fräscht på väggarna, kan en fondvägg vara ett snabbt och billigt alternativ. Vare sig man målar den i annan färg eller sätter en tapet. Gamla ramar kan få nytt liv med ett annat innehåll och kanske lite färg. Kaklet i köket behöver inte bytas ut, utan kan målas om med en färg som lämpar sig för ändamålet.

Ibland kan dina “gamla” saker hitta nya användningsområden och på så vis förändra känslan i ett rum. Tavellisten kan bli din nya nagellacksförvaring eller den virkade duken blev en lampskärm på den nya lampfoten. Det är bara fantasin som sätter gränser.