Inreda barnkammaren

När man väntar barn är det ju många som sätter igång och förbereder en barnkammare på en gång. Även om man kanske inte kommer att använda det så väldigt mycket under de första månaderna är det många som tycker att det är skönt att ha på plats så man inte behöver inreda det efteråt, då man ju ofta är upptagen med sköta barnet istället.

Ska man inreda barnkammaren från grunden börjar man ju naturligtvis med att välja färg eller tapet. Somliga väljer färg utifrån om de ska få en pojke eller flicka medan andra väljer något mer könsneutralt. Antingen för att de valt att inte ta reda på könet i förväg eller bara för sakens skull. Detta är ju upp till var och en att bestämma, men i regel är det trevligare att satsa på ljusa färger i barnkammaren.

När det sedan är dags att välja möbler och inredningsdetaljer finns det ofta mycket att välja mellan. I början räcker det kanske med bara en spjälsäng och en bekväm plats att själv sitta på när man tröstar barnet, försöker att få det att sova eller matar det. Den första tiden väljer dock många att ha spjälsängen i sitt eget sovrum så man inte behöver går fram och tillbaka till barnkammaren så fort barnet vaknar under natten.

Vill man förbereda för framtiden kan det ju vara roligt att köpa ett litet born och några stolar i barnstorlek, en bra lekmatta som är lite dämpande och samtidigt lätt att rengöra. Under de första åren kommer ju också en massa leksaker ha hunnits införskaffats och barnkammaren är ju det självklara rummet att förvara dessa i. Förvaringsalternativen för dessa är så klart många, men att ha något som barnet själv kan plocka fram och lägga tillbaka leksaker i är ett smart val för framtiden.