Gör något av källaren

Är man husägare så känner man nog igen att det kanske finns utrymmen i hemmet som aldrig utnyttjas till fullo. I många fall så används källaren bara för förvaring och hade kunnat utnyttjas bättre. En av anledningarna att man väljer att köpa hus är ju just för ytan, därför bör den också utnyttjas. Vi tänkte därför ge några tips på vad du kan göra av din källare.

Bygg ett hemmagym

Är träning något som intresserar dig? Då kanske ett hemmagym kan vara det rätta valet. De pengar du lägger på redskap kan betala tillbaka sig själv ganska snabbt om du kan säga upp ditt medlemskap på gymmet. Till att börja med så kan man klara sig ganska bra med en yogamatta, ett hopprep och några hantlar. Känner man att det saknas redskap så kan man fylla på i sin egen takt. Dessutom så slipper du trängas med annat folk och du kan ha full kontroll på vilken musik som ska spelas!

Bygg ett underhållningsrum

Just denna lösning har kommit att bli ganska populär. Men vad som är bra underhållning är ju såklart upp till en själv. Många väljer att bygga något i stil med en hemmabio där man har en projektor, en stor bioduk och såklart ett bra surroundljud. I andra fall så är det också ganska populärt att skaffa ett fullstort biljardbord, någon piltavla och kanske ett arkadspel för att efterlikna en spelhall.

Bygg din egen ateljé

Tycker du om att måla och skapa så kanske en Ateljé är rätt väg att gå. Ett stort plus är ifall det finns tillgång till en vattenkran så du kan skölja av diverse redskap. Utöver det så kan du bestämma väldigt mycket själv. Du kan exempelvis ägna halva rummet åt att ställa ut din konst, tänk i så fall på att ha tillräckligt bra ljus för att göra dina mästerverk rättvisa!