Fräscha upp ungarnas rum

Är du inte nöjd med barnens rum? Saknas det karaktär eller behöver det bara piffas upp? Allteftersom barnet växer, behöver även barnrummet förändras. Den lilla bebisen, har inte behov för något speciellt inrett rum. Det lite äldre barnet vill kunna leka, ta hem kompisar och ha sina leksaker på rummet. Det kan tyckas smart att inreda ett barnrum så att de kan ha det långt upp i åldern, men efter ett tag inser man att det blir ganska tråkigt och vill göra något nytt. Här är lite enkla tips på vad du kan göra, för att fixa till barnrummet till något nytt.

Annorunda och roligt

Vita intetsägande och tråkiga vägar kan du ge en uppfräschning. Det finns många fina tapeter med roliga och söta barnmotiv att köpa eller varför inte måla om rummet i en färg barnet själv väljer. Byt ut gardiner och lampor till något som är annorlunda och roligt. Det finns så mycket att välja på, som passar jättebra i ett barnrum.

Gör om gammalt till nytt

Måla möblerna i glada färger. Gamla slitna möbler, blir som nya med färg. Säng, bord, stolar och hyllor målar du lätt om och vill du lägga ner lite extra kan du måla barnens favoritfigurer på möblerna eller köpa sticker att sätta på. Tänk bara på att du kanske behöver göra om dem igen om ett par år. Byt ut tråkiga knoppar och handtag mot nya roliga, eller tillverka egna. Ordna ny förvaring till leksakerna med roliga lådor i olika former och färger. Gamla skokartonger kan kläs in med papper och blir en snygg och personlig detalj i rummet. Gamla glasburkar kan målas och användas som pennställ. Locket kan målas och dekoreras med något roligt band och då duger burken fint till barnens pärlor eller små legobitar.

Det finns massor att göra som inte behöver kosta för mycket och som lätt kan ändras med åren för att passa barnet. Hämta tips på nätet eller inredningsmagasin och gör det själv.