Förnya badrummet

Badrummet kanske inte är det rum vi spenderar mest tid i, men med tanke på att vi använder detta rum för rengöra oss är det betydligt mer påtagligt och otrevligt när detta rum börjar bli gammalt och slitet. Ett fräscht badrum är något vi alla vill ha och för att få det måste man faktiskt emellanåt rulla upp ärmarna och jobba lite.

Har man tur kanske det inte behövs så mycket mer än en grundlig rengöring. Bäst av allt är ju så klart att man rengör badrummet både noga och regelbundet för att inte få den där grådaskiga och hemska looken. En av de största bidragande faktorerna till detta är kakel- och klinkerfogarna då de med tid och lite skötsel blir mörka och otrevliga. Om man bara tacklar dessa på rätt sätt kan man snabbt ge badrummet ett ansiktslyft. Det finns en mängd olika tips man kan ta del av när det kommer till att städa badrummet och det är värt att prova på alla.

Tyvärr är det inte alltid fallet att rengöring gör susen och då står man ju istället för valet av att renovera. Kanske man då kommer undan med bara någon mindre fix, men när man väl börjat fundera på att renovera badrummet kan det vara värt att göra om en hel del på en och samma gång. Detta kan ju till och med vara möjligheten att bygga sitt drömbadrum, om budgeten tillåter naturligtvis. Det är också tillfälle att vara lite kreativ och testa på lite nytt. Till exempel behöver man ju inte hålla sig till just kakel och klinker; det finns andra likvärdiga alternativ som kan vara värt att överväga.

Väljer man att gå renoveringsvägen har man ofta ett ganska stort projekt framför sig och det är helt klart en bra idé att kolla upp både det ena och det andra tipset på nätet angående alla möjliga delar av badrum och badrumsdesign. Med vissa delar av arbetet kan det också vara smart att anlita en expert. Detta är speciellt fallet om man måste göra om våtskiktet.