Fixa allmänbelysningen

Allmänbelysningen är den som har som uppgift att lysa upp så mycket av rummet som möjligt. Taklampan är det mest klassiska valet för denna, men allmänbelysningen behöver inte bestå av en enda lampa.

Rummets storlek och utformning har mycket att göra med vilken typ av belysningen som enklast fixar allmänbelysningen. Ju mindre rummet är desto lättare är det så klart att lysa upp allt. Stora och icke-fyrkantiga rum behöver fler ljuskällor och ofta riktade sådana kommer man då behöva för att få ett heltäckande ljuslandskap.

Spotlights är av denna anledning något riktigt praktiskt. Att köpa en uppsättning som sitter på en gemensam skena kan låta en lätt experimentera med hur ljuset riktas i rummet. Och till skillnad från en vanlig taklampa behöver man inte sätta dem centralt för att det ska se bra ut.

Vägglampor är också något man flitigt kan använda sig av i allmänbelysningen. Det är lite mer ovanligt idag men just därför kan det vara väldigt slående. Har man dessutom bara dessa tänd kan man ofta få ett bra komplement till stämningsbelysningen.

Det finns många sätt att lösa allmänbelysningen som är långt mer intressanta än bara en vanlig taklampa och är man bara villig att utforska detta lite närmare.