Att anlita en hantverkare för renovering

Att renovera och drömma om ett förbättrat hem tycker de flesta är väldigt roligt. Men en hel del av renoveringsarbetet kräver proffskunskap och att anlita en hantverkare är i vissa fall en förutsättning för att arbetet ska bli rätt genomfört. Det finns gott om hantverkare men ta god tid på dig att välja. Läs recensioner och omdöme. Och i somliga fall kan det visa sig att hantverkaren inte har gjort sitt jobb.

Hitta en hantverkare

För att hitta en lämplig hantverkare kan du använda onlineverktyget hos Bra Byggare. Du anger ditt behov och får förslag på olika i området där du bor. De flesta hantverkare gör sitt jobb väl men händer det något så ska du känna till att du kan få hjälp vid tvist med hantverkare. För att minska riskerna kan det vara en god idé att vara uppmärksam under renoveringens gång.

Om hantverkaren inte har gjort sitt jobb

Givetvis är det en upprörande upplevelse när en renovering inte har blivit som du hade hoppats på. Men det är vanligare än du tror att hantverkare gör fel visar Byggkommitténs rapport till regeringen Det ordnar sig i längden med hjälp av kunniga jurister och ett gott samarbete mellan alla parter och bor du i en bostadsrätt har du ofta ett starkt stöd från andra medlemmar i föreningen.